Nyheder
Grønnere fjernvarme gennem nyt samarbejde
Lige siden fjernvarme blev en realitet på Frederiksberg i 1903, har arbejdet med at optimere fjernvarmeforsyningen været i gang – og med gode resultater. I dag er fjernvarmen en af de mest miljøvenlige varmekilder.
Fjernvarmen er en kernekomponent i at lykkes med den grønne omstilling, da den kan fungere som buffer i det samlede energisystem. Ved at få mere eldreven energi ind i fjernvarmeproduktionen kan vi bedre udnytte energi fra sol og vind. Det opnår vi ved at koble store varmepumper til fjernvarmenettet, og de drives mest energieffektivt, når temperaturen på fjernvarmevandet sænkes.
Ved at indføre lavtemperaturfjernvarme kan man minimere energiforbruget og dermed CO2-udledningen markant. Især i etagebyggeri, som Frederiksberg har meget af, er der et stort potentiale.
At undersøge mulighederne for at indføre lavtemperaturfjernvarme – uden at gå på kompromis med kundernes komfort – er udgangspunktet for det samarbejde, Kommunen, Frederiksberg Forsyning og FFB har indgået. Samarbejdet understøtter Frederiksberg Forsynings deltagelse i EU-Interreg-projektet ”Grøn Omstilling af Etageboliger”.
Samarbejdsaftalen er netop underskrevet og de tre parter glæder sig til at komme i gang med at finde effektive måder at hjælpe byens ejendomme til at modtage lavtemperaturfjernvarme. Den fælles indsats er et vigtigt skridt på vej mod et CO2-neutralt Frederiksberg.
Frederiksberg Forsyning skal bl.a. være med til at udvikle nye, effektive værktøjer, som gør at lavtemperaturfjernvarme blot med få justeringer kan tilsluttes i ejendommene.
Det er forhåbningen, at samarbejdet kan danne forbillede for lignende samarbejder.
Fredag den 26. januar mødtes parterne i boligforeningen Solbjerg Have for at underskrive en samarbejdsaftale og få en rundvisning i varmekælderen. På billederne ses borgmester Michael Vindfeldt, Frederiksberg Forsynings bestyrelsesformand Lone Loklindt og og formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber Laurits Roikum.
Publiceret: 30-01-2024